кръпката

Великотърновски ученици ще забият рок хитове заедно с Васко Кръпката на голямо коледно парти на 19 декември в старата столица. Купонът,пълен с много атракции, музика и анимации, ще събере стотици ученици от великотърновските училища в Спортната зала. Дядо Коледа и Снежанка ще са само част от съзвездието от приказни герои.

Градското коледно шоу се организира от местна туроператорска агенция и великотърновски аниматори, и е с подкрепата на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Децата от търновските училища ще могат да се забавляват в пет царства, където ги очакват различни предизвикателства и състезателни игри, в които ще демонстрират фантазия, сръчност и находчивост. В Балоненото царство, Рицарското царство, Олимпийското царство, Етно- царството и Рок царството ще посрещнат приказни герои, които ще проверят техните умения. За смелчаците, които участват в състезанията , са предвидени предметни награди и лакомства, осигурени от спонсори и приятели на децата.

Атракции, шоу, скечове и фолклорни надигравания, ще допълнят празничната атмосфера.

В градския коледен празник ще вземе и специално участие Васко Кръпката, който ще пее заедно с музикални таланти от СУ „Емилиян Станев“.

Селфи с Дядо Коледа, Снежанка и известния рокаджия, обещават още организаторите.

Всяко едно дете ще получи малък сувенир и изненада от Дядо Коледа.

Стотици деца, на възраст от 6 до 12 години от учебните заведения в общината, вече са се записали за голямото коледно парти, както и деца на служители на различни фирми и организации.

Детската „Коледа на чудесата“ се подкрепя и от художника Христо Керин, издателство „Атеа“, „Идеал Стандарт – Видима“, фабрика за сладкарски изделия, производител на „Арбанаси“ , фирма „Стомен“ и др.

Желаещите да участват в партито деца и родители, могат да се записват на тел. 0885 / 93 28 17, Жанет Шаркова

 

 

Източник:www.radiovelikotarnovo.com

gmnn 200 200

Във връзка с честването екипът ни желае да се свърже с връстници на комплекса ( хора, родени през 1985 год.), които биха желали да вземат участие в кратко тържество. Първите тридесет от тях ще получат и покана за юбилейния спектакъл.  Повече информация може да получите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Едва ли има по- подходяща и вълнуваща визуализация на идеята ,,култура и спорт“ като два основни стълба на нашето лично и обществено развитие от ТАНЦОВАТА ФОРМАЦИЯ НА НЕШКА РОБЕВА. Бъдещето е заложено в цифрата 15. 15 години история, 15 години развитие и милиони приобщени към идеята.  Възможността да отбележим  съвместно 30 години от откриването на Дворец на културата и спорта ,,Васил Левски“ и 15 години от създаването на Шоуто на Нешка Робева   е повече от щастлива, за което ние благодарим. В очакване сме на  грандиозния концерт на 21.11.2015 г.  от 19.00 ч.

Уникалната празнична програма ще включва най-доброто от всички спектакли на трупата, както и изпълнения на „Русска рома” и Ибряма, които ще бъдат органически вплетени в спектакъла, режисиран от Нешка Робева.

По повод 30- годишния юбилей на Дворец на културата и спорта ,,Васил Левски" и с амбиция да съхраним националното ни самочувствие, нашият екип реализира проект показващ България, чрез седемте основни културни зони: Северняшка, Пиринска, Тракийска, Шопска, Добруджанска, Странджанска, Родопска .

Тези етнографски области се представят чрез мъжка и женска автентични за региона национални носии. Народната носия е символ на непреходност, свидетелство за културната история на всяко населено място. Тя е своеобразен документ за самоличност и самобитност. Носията е връзката между минало, настояще и бъдеще. Символизира земята и хората. Тя носи всичко достойно за определението ,, българско“

Проектът е реализиран с подкрепата на дарители и   активното съдействие на:

инж. Даниел Панов- кмет на Община Велико Търново

Колектив на Дворец на културата и спорта ,,Васил Левски“:

Бяно Бянов, Данка Попова, Маргарита Арабаджиева, Марианка Иванова, Йорданка Найденова, Георги Георгиев, Марин Маринов, Дочка Иванова, Милчо Бръчков, Зарко Станчев, Пенчо Събев, Йорданка Симеонова, Йордан Йорданов, Първолета Костова, Иван Дуков, Здравко Прокопиев,

Таня Димитрова - Директор